Wil jij zwanger worden?

Als je zwanger wilt worden, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en aandacht te besteden aan je gezondheid en levensstijl. Zowel jouw welzijn als dat van je toekomstige kind kunnen worden beïnvloed door verschillende factoren. Het is bewezen dat een gezonde start van de zwangerschap voordelen oplevert voor zowel ouders als kind.
Prenatale screening
Het is verstandig om je voor te bereiden op een zwangerschap door te kijken naar je leefstijl, gezondheid en werkomstandigheden. Via www.zwangerwijzer.nl kun je een test doen om mogelijke risico’s te identificeren waar je rekening mee moet houden voordat je zwanger wordt.

Afspraak voorafgaand aan de zwangerschap

Om persoonlijk advies te krijgen dat is afgestemd op jouw situatie, kun je een afspraak maken bij ons voordat je zwanger bent. Tijdens deze afspraak licht een verloskundige van Vida Verloskunde alle belangrijke aspecten toe die jou kunnen helpen: van een gezonde zwangerschap tot eventuele specifieke risico’s die relevant zijn voor jou.

Hoewel dit gesprek buiten de dekking van de zorgverzekering valt, bieden wij dit aan als gratis service aan iedereen die graag gezond zwanger wil worden.

Foliumzuur

Vanaf het moment dat je zwanger wilt worden, raden wij aan om foliumzuur te slikken. Dit advies geldt met name voor vrouwen op het moment dat ze stoppen met anticonceptie. Foliumzuur draagt bij aan de ontwikkeling van de foetus in de eerste 10 weken van de zwangerschap en vermindert het risico op neurale buisdefecten bij de baby.

Door bewust om te gaan met je gezondheid, levensstijl en eventuele risico’s kun je de kans op complicaties tijdens de zwangerschap verminderen en een optimale start geven aan het ouderschap.

Bij Vida Verloskunde ondersteunen we je van voor de zwangerschap tot ook na de kraamweek. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie. Jouw zwangerschap, jouw wensen!