Nacontrole

Nacontrole verloskunde

Zes weken na de bevalling zien we jullie graag voor een nacontrole. Wij komen thuis langs om deze controle te verzorgen, maar uiteraard ben je ook welkom op onze praktijk als je dit fijner vindt.

Zowel de zwangerschap als de bevalling hebben fysiek en mentaal impact. Het is heel begrijpelijk dat je van deze periode moet herstellen. Bij de ene vrouw gaat dit dit sneller dan bij de ander. Tijdens deze controle besteden we dan ook aandacht aan je fysieke- en mentale herstel en naar eventuele klachten die je nog ervaart. We meten bijvoorbeeld je bloeddruk en bepalen op indicatie je Hb (ijzergehalte). 

Ook inspecteren we als het nodig is je litteken of wond om er zeker van te zijn dat alles goed geneest.

Jouw ervaring met ouderschap

Als er een eerste kindje geboren wordt, worden er ook ouders geboren. We zijn benieuwd hoe jullie het ouderschap ervaren. Tijdens deze controle is er de ruimte om samen te bespreken hoe de afgelopen periode voor jullie is geweest. Hoe verliep je zwangerschap, de bevalling, de kraamtijd en deze eerste periode als ouders ? Het is een mooi moment om samen op deze bijzondere tijd terug te blikken.

Misschien zijn er ook dingen waar jullie mee worstelen. Ook hierin denken we graag met je mee.

Voedings- en groeiontwikkelingen

Ook de voeding van jullie kindje wordt besproken tijdens de nacontrole. Of je nu borstvoeding of flesvoeding geeft, we horen graag of we jullie hier nog in kunnen ondersteunen. Voel je vrij om je kindje mee te nemen naar de afspraak als je naar de praktijk komt, zo kunnen we jullie kindje ook direct zien en eventuele vragen beantwoorden.

Bij Vida Verloskunde staan we klaar om jullie te begeleiden en ondersteunen gedurende deze bijzondere periode. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een nacontrole afspraak te plannen!