Echoscopie

In onze praktijk kun je terecht voor verschillende medische en niet-medische echo’s.

Echoscopie

Op deze manier bieden wij verloskundige zorg en echoscopie aan onder één dak. De echo’s worden op onze eigen praktijklocatie gemaakt in samenwerking met Echo NOP. Echo NOP heeft als gespecialiseerd echobureau kwaliteit hoog in het vaandel staan. Alle echo’s worden dan ook gemaakt door deskundige gecertificeerde echoscopisten. (https://www.echonop.nl/). Alle medische echo’s worden vergoed door je zorgverzekeraar.

Vitaliteitsecho

Indien gewenst kan er rond 7-8 weken al een vitaliteitsecho gemaakt worden. Tijdens deze echo wordt gekeken of de zwangerschap intact is. Deze echo wordt alleen bij medische indicaties volledig door de zorgverzekeraar vergoed.

Termijnecho

De termijnecho vindt plaats tussen 10-12 weken zwangerschap. Aan de hand van de metingen bij deze echo wordt de uitgerekende datum bepaald.

13 weken echo

Vanaf september 2021 is de 13 weken echo beschikbaar. De 13 wekenecho is een medisch onderzoek naar lichamelijke afwijkingen bij het kind. De verloskundige zal je hierover informeren tijdens het spreekuur zodat je kunt kiezen of je deze echo wilt laten maken. De echo kan gedaan worden van 12 + 3 tot en met 14 + 3 weken zwangerschap. Je kunt kiezen voor de 13 wekenecho als je meedoet aan de wetenschappelijke IMITAS studie. Die studie onderzoekt wat de voor- en nadelen zijn van de 13 wekenecho. Meer informatie over de 13 weken echo vind je op de site voor prenatale screening.

20 weken echo

Het belangrijkste doel van de 20 wekenecho is te onderzoeken of de baby een open rug of open schedel heeft. De echoscopiste bekijkt ook de aanleg van de belangrijkste organen en botstructuren: hersenen, hart, maag, nieren, blaas, wervelkolom, aangezicht, armen en benen. Daarbij kunnen andere lichamelijke afwijkingen worden gezien. Verder wordt gekeken of het kind groeit, waar de placenta ligt en/of er voldoende vruchtwater is. Ook het geslacht kan worden bepaald als jullie dat wensen. We geven meer informatie over de echo tijdens het spreekuur. Jullie kiezen zelf of je deze echo wilt laten maken.

Pret-echo

Bij Echo NOP is het ook mogelijk om pretecho’s in te plannen bij ons op de praktijk. De pret-echo wordt gemaakt door deskundige en gecertificeerde echoscopisten. Kijk voor het aanbod op (https://www.echonop.nl/).