TENS Apparaat huren

Tens apparaat

Effectiviteit van TENS tijdens de bevalling

Wil je graag gebruikmaken van TENS (Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie) als pijnverlichtingsmethode tijdens je bevalling? Bij Vida Verloskunde in Lelystad bieden we de mogelijkheid om gebruik te maken van het TENS-apparaat. Wij vragen enkel een vergoeding van €20,00 voor het gebruik van de persoonlijke stickers.

Hoe de TENS werkt

TENS is gebaseerd op de Gate Control Theory van Melzack en Wall, waarbij de doorgifte van pijnprikkels wordt beïnvloed door het toedienen van andere prikkels, zoals elektrische pulsen via de huid. Deze methode kan helpen om de pijn van weeën te verminderen zonder schadelijke effecten voor jou of je baby.

Effectiviteit
Onderzoek toont aan dat TENS in meer dan 80% van de gevallen effectief is, hoewel de mate van effectiviteit kan variëren. Het kan de bevalling vaak versnellen doordat je minder angstig bent en minder pijn ervaart. Daarnaast geeft TENS een gevoel van controle over de pijn, waardoor de productie van angsthormonen afneemt en de weeën effectiever kunnen zijn.

Hoe gebruik te maken van de TENS

Als je geïnteresseerd bent in het TENS-apparaat, kun je dit aangeven bij de verloskundigen tijdens het consult waarin we de geboortewensen met elkaar bespreken. Elke Vida verloskundige heeft een TENS-apparaat tot haar beschikking tijdens de bevalling, je hoeft de TENS niet te reserveren.