Thuis of in het ziekenhuis

In Nederland heb je de keuze om thuis of in het ziekenhuis te bevallen, zolang er geen medische risico’s zijn. Het is belangrijk om een plek te kiezen waar je je ontspannen voelt, vertrouwen hebt en je goed kunt concentreren. Het is voor iedereen verschillend welke plek dit is. Het maakt ons niets uit! Thuis of het ziekenhuis, de verloskundigen van Vida Verloskunde zullen je bevalling begeleiden. Jouw bevalling, jouw wensen!

Begeleiding door Vida

Onze zorg begint altijd thuis, ongeacht of je ervoor kiest om thuis of in het ziekenhuis te bevallen. Vanaf ongeveer 5 cm ontsluiting gaan we naar het ziekenhuis, als jullie hiervoor hebben gekozen of op dat moment voor kiezen. Als er tijdens de zwangerschap of bevalling een verhoogd risico op complicaties ontstaat, verwijzen wij je door naar de verloskundige en gynaecoloog in het ziekenhuis voor verdere begeleiding.
Vida Verloskunde

Ziekenhuizen en geboortehuizen in Regio Lelystad

  • st. Jansdal Harderwijk met het Geboortezorghuis
  • Flevoziekenhuis Almere

Belangrijke tip voor ziekenhuisbevallingen

Als je ervoor kiest om in het ziekenhuis te bevallen, is het raadzaam om je verzekeringspolis te controleren en indien nodig aan te passen. Houd er rekening mee dat er in de basisverzekering een eigen bijdrage geldt voor een ziekenhuisbevalling zonder medische indicatie.