Onze praktijk

Jouw verloskundigen & jouw zwangerschap!

Ons vaste team bestaat uit 3 verloskundigen, Rebecca, Anneke en Frances. Daarnaast is Veerle onze praktijkassistente.

Jouw verloskundigen & jouw zwangerschap

Tijdens de zwangerschap zie je onze drie verloskundigen afwisselend bij de afspraken. Als je het fijn vindt om tijdens je zwangerschap een vast gezicht te zien, kun je dit aangeven. In ons team begeleiden wij elke maand ongeveer vijfentwintig zwangeren. Dit is iets meer dan de helft van de norm in Nederland. Door deze unieke manier van werken leren wij iedere zwangere beter kennen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit leidt tot betere en meer vertrouwde zorg. 

Om deze manier van werken te kunnen waarborgen, nemen wij elke maand niet meer dan dertig zwangeren onder zorg.

Wil je graag dat wij je zwangerschap begeleiden? Je bent van harte welkom! Schrijf je in via het inschrijfformulier of bel met onze assistente. Als je al eens eerder bij ons onder zorg bent geweest, bijvoorbeeld voor de hele zwangerschap, maar ook voor een miskraam of kraambed, ben je altijd welkom bij ons, ongeacht het aantal inschrijvingen.

Om deze manier van werken in de praktijk te kunnen realiseren doen wij een enkele keer korte stukjes spreekuur in onze dienst. Het voordeel hiervan is dat onze spreekuren heel flexibel in te plannen zijn. Wel is het zo dat het een enkele keer kan voorkomen dat wij je afspraak moeten verzetten om een bevalling te kunnen begeleiden. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen waar mogelijk één vaste verloskundige ziet tijdens haar bevalling en geven bevallingen altijd prioriteit. Uit ervaring weten wij dat het verzetten van het spreekuur voor een bevalling in totaal minder dan vijf keer per jaar voorkomt.

Tijdens vakantieperiodes en studie/verlofdagen wordt het team versterkt door één vaste waarnemend verloskundige. Ook doet zij regelmatig spreekuur en ze is goed op de hoogte van alle dossiers. We zorgen ervoor dat iedereen haar kan leren kennen!

Voor ons staan persoonlijke aandacht, kleinschaligheid en kwaliteit van zorg voorop. Samen zorgen we ervoor dat deze zeer bijzondere periode een onvergetelijke ervaring voor je wordt. Tijdens de controles nemen we ruim de tijd en ook je eventueel aanwezige kinderen of nieuwsgierige aanstaande grootouders zijn van harte welkom.

Jouw verloskundige & de bevalling

We streven ernaar om er zoveel mogelijk voor te zorgen dat je één vaste verloskundigen ziet tijdens de bevalling. We komen altijd eerst bij je thuis om te zien of de bevalling begonnen is. We begeleiden je bevalling waar jij je het meest prettig voelt. Dit kan zijn thuis, poliklinisch in het Flevoziekenhuis of in het geboortehuis in Harderwijk.

Helaas is er sinds oktober 2018 geen ziekenhuis meer in Lelystad. Daarom zijn wij soms voor langere tijd de stad uit. Ook hierbij streven wij naar continuïteit: als één van onze verloskundige de stad uit is voor een bevalling kan er altijd een verloskundige van het vaste team bij je langs komen mocht dit nodig zijn. Zo blijft de zorg voor iedereen dicht bij, snel en goed toegankelijk.

Jouw verloskundige & het kraambed

Zodra je thuis bent na de bevalling komen jouw vaste verloskundigen bij je thuis langs voor de kraamvisites. Het is fijn om samen te kunnen spreken over alle veranderingen die het nieuwe ouderschap met zich meebrengt en hoe je terugkijkt op je zwangerschap en bevalling. Juist omdat we elkaar dan al een maand of negen kennen, is het fijn om elkaar ook de kraamperiode te kunnen zien en spreken.

Ook kijken we of je goed herstelt en of de baby zich goed aanpast aan het leven buiten de buik. Waar nodig hebben we korte lijntjes met lactatiekundige Everien Vogel, de jeugdgezondheidszorg en andere specialisten rondom de jonge moeder en een pasgeboren kindje.

Samen zorgen we dat jullie weg naar een nieuw kindje tot een positieve en liefdevolle ervaring wordt!