Onze praktijk

Jouw verloskundigen & jouw zwangerschap!

Jouw verloskundigen & jouw zwangerschap!

Ons team bestaat uit 3 vaste verloskundigen, namelijk: Rebecca, Anneke en Frances. Yanaika is onze vaste waarneemster en Veerle is onze praktijkassistente.

Jouw zwangerschap

Tijdens de zwangerschap maak je kennis met alle Vida verloskundigen, zodat je je bij de bevalling vertrouwd bent met de verloskundige die op dat moment dienst heeft. Wij zijn een middelgrote praktijk en vinden persoonlijke zorg essentieel in de geboortezorg. Wij zijn ervan overtuigd dat dit leidt tot betere en meer vertrouwde zorg. Door het begrenzen van aanmeldingen, kunnen wij onze manier van werken blijven waarborgen. 

Wil je graag dat wij je zwangerschap begeleiden? Je bent van harte welkom! Schrijf je in via het inschrijfformulier op de website of bel met onze assistente. Als je al eens eerder bij ons onder zorg bent geweest, ben je altijd welkom bij ons, ongeacht de inschrijvingen. 

Tijdens vakantieperiodes en studie/verlofdagen wordt het team versterkt door één vaste waarnemend verloskundige. Ook haar leer je kennen tijdens de zwangerschap.

Voor ons staan persoonlijke aandacht, kleinschaligheid en kwaliteit van zorg voorop. Samen zorgen we ervoor dat deze zeer bijzondere periode een onvergetelijke ervaring voor je wordt. Tijdens de controles nemen we ruim de tijd en ook je eventueel aanwezige kinderen of nieuwsgierige aanstaande grootouders zijn van harte welkom.

Jouw bevalling

We streven ernaar om er zoveel mogelijk voor te zorgen dat je één vaste verloskundige ziet tijdens de bevalling. We komen altijd eerst bij je thuis om te zien of de bevalling begonnen is. We begeleiden je bevalling op de plek waar jij je het meest prettig voelt. Dit kan zijn thuis, poliklinisch in het Flevoziekenhuis in Almere of in het geboortehuis in Harderwijk.

Jouw kraambed

De zorg in het kraambed vinden wij zeer belangrijk en daarom zullen wij geregeld op huisvisite komen in je kraamweek. Het is fijn om samen te kunnen spreken over alle veranderingen die het ouderschap met zich meebrengt en hoe je terugkijkt op je zwangerschap en bevalling.

Ook hebben wij aandacht voor het herstel na de zwangerschap en de bevalling en wordt de gezondheid van de baby nauwlettend in de gaten gehouden. Waar nodig hebben we korte lijntjes met lactatiekundige Everien Vogel, de jeugdgezondheidszorg en andere specialisten rondom de zorg voor de moeder en het pasgeboren kindje.

Samen zorgen we dat jullie weg naar een nieuw kindje, een positieve en liefdevolle ervaring wordt!