Tepelhoedje kopen

Tepelhoedje kopen

Maak borstvoeding gemakkelijker met tepelhoedjes

Als de baby moeite heeft met het aanhappen aan de borst, bijvoorbeeld bij: ingetrokken tepels, stuwing, prematuriteit of afwijkingen in de mond van de baby, kan het gebruik van een tepelhoed een effectieve tijdelijke oplossing zijn voor de bestaande aanleg problematiek. Deze handige hulpmiddelen kunnen de borstvoedingservaring voor zowel moeder als baby verbeteren. Bespreek met je verloskundige het gebruik van tepelhoedjes en ontdek of ze jou kunnen helpen tijdens deze bijzondere periode.

Hoe gebruik je een tepelhoedje?

Het gebruik van een tepelhoedje is eenvoudig. Plaats het tepelhoedje over de tepel en zorg ervoor dat het goed aansluit. Vervolgens laat je de baby aanhappen aan de borst zoals je normaal zou doen. Het tepelhoedje biedt extra ondersteuning en stimulatie voor een succesvolle voedingssessie.

Verbeter het aanhappen met een tepelhoedje

Een tepelhoedje is een handig hulpmiddel dat wordt gebruikt om het aanhappen van de baby aan de borst te vergemakkelijken. Vooral moeders met vlakke tepels of baby’s die te vroeg zijn geboren, kunnen baat hebben bij het gebruik van een tepelhoedje. Het biedt extra steun en stimulatie voor de baby om goed aan de borst te kunnen drinken.

Verschillende maten beschikbaar
Tepelhoedjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten, namelijk Maat S, M en L. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen voor een optimaal resultaat. Je verloskundige kan je helpen bij het bepalen van de meest geschikte maat tepelhoedje voor jou en je baby, zodat jullie beiden comfortabel kunnen borstvoeden.

Elke verpakking tepelhoedjes bevat twee exemplaren en een handig bewaarbakje. Dit maakt het gemakkelijk om de tepelhoedjes hygiënisch op te bergen en mee te nemen, waar je ook naartoe gaat. Zo kun je altijd en overal klaar staan om je baby te voeden, zelfs als je onderweg bent.

Tepelhoedjes kopen

Tepelhoedjes zijn verkrijgbaar bij ons in de praktijk. Ook hebben de verloskundigen van Vida Verloskunde deze producten bij zich wanneer zij langs komen voor de kraamvisite tijdens de kraamweek. De kosten voor een set tepelhoedjes zijn 10 euro.