Pret-echo's

Een pret-echo is een leuke en bijzondere manier om naar je kindje te kijken tijdens de zwangerschap. Bij Vida Verloskunde bieden we de mogelijkheid om vanaf 7 weken zwangerschap een 2D pret-echo te laten maken. Vanaf 24 weken zwangerschap kun je ook kiezen voor 3D echo’s. Het doel van een pret-echo is om op een ontspannen en niet-medische manier te genieten van het zien van je baby.

Pret-echo’s worden bij ons in de praktijk gemaakt door de echoscopisten van Echo NOP.

Echoscopie - Vida Verloskunde

Geen medische indicatie

Bij een pret-echo wordt er niet specifiek gekeken naar medische bijzonderheden. Het gaat echt om het genieten van het zien van je kindje. De gespecialiseerde echoscopisten van Echo NOP zijn geregistreerd bij onder andere de BEN (Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland) of de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen) en maken gebruik van hoogwaardige echoapparatuur.

Anders dan bij commerciële pret-echo bureau’s wordt ook je pret-echo bij Echo NOP gemaakt door gespecialiseerde echoscopisten die elk jaar hun kwaliteitseisen halen.
Hiermee garanderen wij altijd een echo van vakinhoudelijke kwaliteit en kan er, als er toch medisch inhoudelijk iets wordt gezien wat mogelijk verdere opvolging vereist, meteen worden geschakeld met de verloskundige van Vida Verloskunde.

In onze speciale echokamer worden de beelden geprojecteerd op de muur, zodat familie, vrienden en zelfs kinderen kunnen meegenieten van dit bijzondere moment.

Geslachtsbepaling

Een populaire vorm van de pret echo is de geslachtsbepalende echo. Als je nieuwsgierig bent naar het geslacht van je baby, kun je kiezen voor deze echo. Bij Vida Verloskunde bieden we de mogelijkheid om vanaf 14 weken 15+3 dagen zwangerschap naar het geslacht te kijken.

Hoewel we ons best doen om een zo nauwkeurig mogelijk resultaat te geven, kunnen we nooit 100% zekerheid bieden. Het kan namelijk voorkomen dat de uitwendige geslachtsorganen van een jongen en meisje nog sterk op elkaar lijken voor de 15 weken.

Tarieven

Voor meer informatie en tarieven kijk op Echonop.nl

Let op:  De kosten van een pret-echo worden niet vergoed door je zorgverzekering.