Borstvoeding

Tepelhoedje kopen

Borstvoeding is de beste voeding voor je kind. Voor sommigen is het een makkelijke, snelle keuze, terwijl het voor anderen moeilijker kan zijn. Het is van groot belang dat je goed geïnformeerd bent over het geven van borstvoeding.

Hoewel het geven van borstvoeding niet altijd vanzelf gaat, is bewezen dat een goede voorbereiding kan leiden tot een makkelijkere en betere voedingservaring. Met zoveel informatie over borstvoeding beschikbaar, is het echter lastig om te bepalen wat waar is en wat niet.

Borstvoedingscursus

Om goed voorbereid te zijn op de kraamperiode bieden wij bij Vida Verloskunde een (borst)voedingsavond aan. Deze wordt gegeven door onze lactatiekundige Everien Vogel. Deze avond staat in het teken van (borst)voeding voor je kind. Juist als je nog twijfelt of borstvoeding bij je zou kunnen passen, is deze avond heel geschikt. Everien geeft uitleg over het geven van zowel borst- als flesvoeding.
Klik hier voor meer informatie over de voorlichtingsavonden.

Lactatiekundige

Als verloskundigen hebben we een hoop kennis en ervaring om ondersteuning en adviezen te geven bij de start van de borstvoedingsperiode. In sommige situaties kan het fijn zijn om toch hulp in te roepen van een lactatiekundige. Daarom kan het zijn dat wij adviseren een lactatiekundige mee te laten kijken in de kraamtijd.

Een lactatiekundige is iemand die gespecialiseerd is in het geven van borstvoeding en expert in het bieden van oplossingen als er problemen optreden bij het geven van borstvoeding. Soms kan een kleine aanpassing al een groot verschil maken!

Onze lactatiekundige Everien Vogel staat klaar om je verder te helpen met de begeleiding tijdens de kraamweek en daarna.

Zij is altijd bereikbaar en kan vaak ook in het weekend en in vakanties op de korte termijn langskomen.

Voor meer informatie over onze lactiekundige.

Let op! Het is handig om vooraf te controleren of lactatiekundige zorg wordt vergoed door je zorgverzekering. Een huisvisite van anderhalf uur kost €90,00.