Anticonceptie

anti-conceptie

De vrouw krijgt in de vruchtbare periode van haar leven te maken met anticonceptie wanneer zij geen kinderwens heeft. Anticonceptie kent vele mogelijkheden en de geschikte anticonceptie is voor iedereen anders.

De verloskundigen van Vida Verloskunde hebben kennis over de laatste ontwikkelingen van anticonceptie en kunnen hierin advies geven. Bij Vida Verloskunde vinden wij het belangrijk dat anticonceptie zorg voor elke vrouw toegankelijk is.

Of je nu recent bevallen bent van een kindje, nog nooit bent bevallen of een langere tijd geleden bent bevallen. Wij ondersteunen elke vrouw in haar vruchtbare periode met advies, passend bij haar persoonlijke situatie.

Na de bevalling

Ook na een bevalling komt je menstruatiecyclus weer op gang. Dit verschilt van persoon tot persoon en van de gekozen voeding. Als je flesvoeding geeft kan je menstruatie cyclus weer vrij snel op gang komen.

Bij het geven van borstvoeding kan dit wat langer duren. Sommige vrouwen zullen pas weer menstrueren na volledig gestopt te zijn met de borstvoeding, maar andere vrouwen kunnen tijdens de borstvoedingsperiode al menstrueren. Je eisprong vindt ongeveer 2 weken voor je menstruatie plaats, dit is het moment dat je vruchtbaar bent. Het is dus verstandig om anticonceptie te regelen wanneer je weer wilt vrijen na de bevalling en je niet zwanger wilt worden. Aan het einde van het kraambed en tijdens de nacontrole, 6 weken na de bevalling, zullen wij het onderwerp anticonceptie met je bespreken.

Anticonceptie bij Vida Verloskunde

Heb je een keuze gemaakt en kies je toevallig voor een spiraaltje of een implanon? Deze kun je bij Vida laten plaatsen tijdens het anticonceptiespreekuur. Frances plaatst binnen de praktijk zowel hormoonvrije spiralen (de koperspiraal) of hormoon houdende spiralen (Mirena en Kyleena) en implanons.

Een spiraal plaatsen kan vanaf 10-12 weken na de bevalling. Ben je nog niet eerder bevallen, dan
adviseren wij om de spiraal te plaatsen tijdens je menstruatie. Het plaatsen van een implanon kan vanaf 4 weken na de bevalling. Na het plaatsen van de spiraal of implanon krijg je belinstructies waar je op moet letten en wordt er een controle afspraak ingepland.

Heb je een keuze gemaakt voor een spiraal, dan bestellen wij de spiraal voor je en ligt deze voor jou klaar wanneer je de afspraak hebt. De kosten voor het plaatsen en verwijderen van het spiraal worden volledig vergoed door de basisverzekering.

De kosten van het gekozen spiraal worden enkel bij een aanvullende verzekering vergoed indien je 21 jaar en ouder bent.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kun je van maandag t/m donderdag tussen 09.00u-13.00u bellen met onze praktijkassistente Veerle of een mail sturen naar info@vida-verloskunde.nl met je persoonsgegevens (naam, geboortedatum, adres, bsn-nummer), na ontvangst nemen wij contact op voor het maken van een afspraak.