Bel-instructies voor Vida Verloskunde

Wanneer moet je ons bellen?

Voel je je ongerust of heb je dringende vragen? Aarzel dan niet om ons te bellen op 0320 343330, optie 1. De dienstdoende verloskundige is hiervoor 24/7 bereikbaar. Voor niet-dringende vragen kun je onze praktijkassistente van maandag t/m donderdag bereiken tussen [09:00] en [13:00] uur via optie 2 in het keuzemenu. Voor spoedgevallen druk je op optie 1 in het keuzemenu.

De volledige belinstructies voor je bevalling staan ook beschreven op het informatieblad in je controlemap:

 • Weeën
  Bel ons als je een uur lang regelmatige weeën hebt, die om de 5 minuten komen en die ongeveer 60 seconden aanhouden.
 • Gebroken vliezen
  Bij gebroken vliezen is het belangrijk om direct contact op te nemen. Overdag bel je direct. ’s Nachts bel je als het vruchtwater groen, bruin of geel van kleur is, en/of als wij hebben aangegeven dat het hoofdje van de baby niet is ingedaald. Is het vruchtwater helder, bel dan de volgende ochtend rond 09.00 uur op het spoednummer.
 • Bloedverlies
  Tijdens de ontsluiting kan er wat bloed- en slijmverlies optreden. Neem contact met ons op als dit meer is dan bij een normale menstruatie of als het aanhoudt. Bij bloedverlies vóór 37 weken zwangerschap is het belangrijk om altijd direct te bellen.
 • Minder bewegingen voelen
  Voel je minder bewegingen dan je gewend bent en maak je je hier zorgen over? Bel ons dan direct.
 • Ongerustheid
  Ben je ongerust of heb je een dringende vraag? Aarzel niet en bel ons direct.
 • Tekenen van de bevalling vóór 37 weken
  Denk je vóór 37 weken zwangerschap dat je bevalling begonnen is (bijvoorbeeld door weeën, vruchtwaterverlies of bloedverlies)? Bel ons dan direct!

Altijd bereikbaar!

De verloskundigen van Vida Verloskunde in Lelystad staan altijd klaar om je te begeleiden. Onze belinstructies zijn ontworpen om jou de beste zorg te bieden, zowel bij dringende als niet-dringende situaties. 

Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij vragen, zorgen of tekenen van de bevalling. Dit vinden wij heel erg belangrijk! Jouw welzijn en dat van je baby staan bij ons altijd voorop.