| 24/7 bereikbaar op : 0320-343330 | Kolkweg 20-24, 8243 PN Lelystad | 

Kinderwens

Al vóór een eventuele zwangerschap  kun je in onze praktijk terecht voor een kinderwensconsult. Dit is speciaal bedoeld voor vrouwen en hun partner, die voorafgaand aan de zwangerschap, zich willen informeren over hoe ze zo gezond mogelijk aan hun zwangerschap kunnen beginnen. Tijdens dit eenmalig consult wordt gekeken naar de gezondheid van zowel de man als vrouw en worden gezondheidsrisico’s besproken. Je krijgt bijvoorbeeld uitleg over het gebruik van foliumzuur, gevarieerd en gezond eten, medicijngebruik, risicofactoren in de familie, risicofactoren op het werk en de schadelijke gevolgen alcohol en roken. Maar ook jullie vragen, wensen en eventuele onzekerheden staan centraal tijdens dit gesprek.

Het doel van het kinderwensspreekuur is het ongeboren kind een zo goed mogelijke start te bieden. De gezondheid van de baby begint namelijk al vóór de bevruchting. Vandaar dat o.a. het slikken van foliumzuur ten zeerste wordt aanbevolen. Door het dagelijks gebruik van 0,4-0,5mg foliumzuur wordt de kans op een kindje met een open ruggetje of open schedel verkleind. Het advies is om al 4 weken voordat je zwanger wilt worden te beginnen met deze tabletjes. Ga hiermee door tot je10 weken zwanger bent.

Ter voorbereiding op het consult is het handig om de vragenlijst op www.zwangerwijzer.nl in te vullen en de uitdraai mee te nemen naar het gesprek. Zo zien jullie direct al of er bepaalde gezondheidsrisico’s bestaan in jullie persoonlijke situatie.

Verder is het raadzaam om onderstaande folder en websites goed door te nemen.  

RIVMKinderen Krijgen? Een goede start begint vóór de zwangerschap!   

Websites

Straks zwanger worden http://www.strakszwangerworden.nl

Zwanger worden? Slik eerst foliumzuur! http://www.slikeerstfoliumzuur.nl