Verloskundige in Opleiding

Verloskundige in Opleiding
Bij Vida Verloskunde begeleiden we verloskundigen in opleiding, de nieuwe generatie professionals die klaar staan om het vak van verloskunde in de praktijk te brengen. Onze rol is om hen te ondersteunen bij het toepassen van de geleerde theorie in de praktijk, waar de grootste winst te behalen valt. De opleiding tot verloskundige duurt in totaal vier jaar, waarbij de studenten geleidelijk aan steeds meer verantwoordelijkheden krijgen onder de supervisie van onze verloskundigen.

Opleidingsfases

In het eerste leerjaar zullen studenten voornamelijk observeren en een aantal basishandelingen uitvoeren onder supervisie. Naarmate de opleiding vordert, nemen de studenten steeds meer taken op zich. Tegen het vierde jaar voeren zij in principe alle taken zelfstandig uit, zij het altijd met een ervaren verloskundige op de achtergrond beschikbaar voor begeleiding en ondersteuning.

Jouw rol

Als cliënt bij Vida Verloskunde kan het voorkomen dat een verloskundige in opleiding aanwezig is bij jouw afspraak of handelingen uitvoert. Wij streven naar transparantie en openheid, dus als je hier bezwaar tegen hebt, laat het ons dan weten. Jouw comfort en welzijn staan voorop, en we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je je op je gemak voelt tijdens jouw zwangerschap en bevalling.

Samen groeien

Door verloskundigen in opleiding te begeleiden, investeren we niet alleen in hun toekomst, maar ook in de kwaliteit van de verloskundige zorg die wij bieden. Het is een wisselwerking waarbij we van elkaar leren en samen groeien als professionals. We zijn trots om een rol te spelen in de ontwikkeling van de volgende generatie verloskundigen en kijken ernaar uit om jou als cliënt een optimale zorg ervaring te bieden, met zorg en toewijding als kernwaarden.