Verhuur

Verhuur bevalbaden, geboorte-TENS, kolven en borstvoedingsproducten. Interesse in een van deze producten? Stuur een mail naar info@vida-verloskunde.nl.

Bevalbad huren

25,00 +€100,- borg
 • Mocht het zijn dat je thuis in bad wilt bevallen, kun je gemakkelijk een bevalbad bij Vida huren. Een badbevalling is een fijne manier van bevallen. Het warme water kan helpen ontspannen tijdens en tussen de weeën door.

  Indien je een bad wil huren dan geeft dit aan op het spreekuur of mail naar info@vida-verloskunde.nl. We hebben 3 bevalbaden tot onze beschikking.

  Nog zelf aan te schaffen: https://www.bevallingsbaden.nl/bevallingspakket-praktijk-normaal/

TENS

20,00
 • Tijdens de bevalling kun je gebruik maken van een geboorte-TENS. Dit is een vorm van niet-medicamenteuze pijnstilling die gemakkelijk te gebruiken is. Iedere verloskundige heeft een eigen TENS ( Elle Tens 2) in haar auto liggen. Zo hoef je deze zelf niet te kopen of te huren. Je kunt hier kosteloos gebruik van maken. Je hoeft alleen de stickers te kopen die je op je rug plakt.

Kolven en borstvoedingsproducten

Wanneer je borstvoeding wil geven, kan het zijn dat je soms hulp nodig hebt. Denk hierbij aan een borstkolf, een tepelhoedje of andere borstvoedingsverzorgingsproducten. Het is mogelijk om via ons deze hulpmiddelen te kopen en/of te huren. Wij hebben de verschillende producten bij ons als we kraamvisites rijden. Daardoor is het mogelijk deze hulpmiddelen snel aan te kunnen schaffen en in te kunnen zetten.

Bel naar 0320-343330 en druk op optie spoed of stuur een mail naar info@vida-verloskunde.nl

Carum huurkolf

2,50 per dag + eenmalig €100,- borg
 • De professionele huurkolf Carum is uitermate geschikt voor het op gang brengen en houden van de melkproductie. De dubbelzijdige kolf beschikt over een twee-fasen systeem en veel instellingsmogelijkheden. In de eerste fase, ook wel stimulatiemodus, wordt het toeschietreflex gestimuleerd. Zodra de melk is toegeschoten kan de kolf in de afkolfmodus worden gezet. In beide fasen is het zuigritme en de kracht apart van elkaar in te stellen.

Dubbelzijdige afkolfset

40,00
 • Voor het gebruiken van de huurkolf is het nodig om een dubbelzijdige afkolfset aan te schaffen. Dit is een persoonlijke set aangezien het direct met de moedermelk in aanraking komt. De afkolfset bestaat uit het gedeelte dat op de borst geplaatst wordt (schelp, flesje, slangetje etc.)

Calypso to go

227,50
 • De Calypso to go is een complete set met kolf en bijbehorende accessoires. Met de Calypso kolf is zowel enkel- als dubbelzijdig kolven mogelijk. De bediening van de kolf bestaat uit een Vacuüm-knop en Cylcus-knop. Met de Vacuüm-knop is de zuigkracht in te stellen en met de Cyclus-knop het zuigritme van de kolf, de verschillende programma’s zijn enkel handmatig in te stellen. De Calypso is een kolf die weinig geluid maakt. De kolf beschikt over een adapter maar is ook op batterijen te gebruiken. Daarnaast zijn bij deze set verschillende maten borstschilden meegeleverd om een goede pasfunctie na te streven. De zes bijgeleverde flessen maken het makkelijk om borstvoeding te bewaren. De schoudertas bestaat uit meerdere praktische vakken en er zijn twee extra bewaarhoesjes meegeleverd om de motorunit en afkolfset in te bewaren. Aansluitend is er nog de mogelijkheid om de Calypso kolf om te bouwen naar een handkolf en kan de Amaryll kolf gecreëerd worden.

  De Calypso to go bestaat uit:
  * Één motorunit
  * Één dubbelzijdige afkolfset
  * Één adapter
  * Één dubbele flessenhouder die achterop het motorunit bevestigd kan worden
  * Verschillende maten borstschilden en inzetschilden
  * Schoudertas met vakken en twee bewaarhoesjes voor motorunit en afkolfset
  * Koeltas met koelelementen
  * Zes bewaarflesjes
  * Amaryll handkolf kit

Calypso dubbelzijdig

175,00
 • De Calypso dubbelzijdige kolf is ook aan te schaffen zonder toebehoren zoals de Calypso to go versie. De kolf is dubbelzijdig te gebruiken, zodat beide borsten tegelijkertijd geleegd kunnen worden. De calypso dubbelzijdig is ook enkelzijdig te gebruiken. De Kolf is zowel op netstroom als op batterijen te gebruiken.

Ardo Alyssa

227,50
 • De Ardo Alyssa is de nieuwste kolf van Ardo. Hij is compact, gebruiksvriendelijk en innovatief. Zo is de kolf te bedienen via de MyArdo App en kun je kolfsessies personaliseren en vervolgens opslaan voor de volgende keer. De kolf werkt uiteraard ook zonder de app. Verder heeft de kolf een geïntegreerde batterij, waardoor het de flexibiliteit heeft om overal te kolven. Een volle batterij heeft een levensduur voor 8 kolfsessies.

  De Ardo Alyssa bestaat uit:
  * Ardo Alyssa borstkolf
  * Voedingsadapter met USB kabel
  * Slangetjes met slang adapter/afsluitdopje
  * Borst schelp inzet 22 mm
  * Desksel met inzet sluitring
  * Groene afsluit dop
  * Flexibele vacuümfilter (silliconen)
  * Borst schelp 26 mm
  * Lip ventiel
  * Flesje 150 ml
  * Flessen standaard

Multi-MAM compressen

10,00
 • Multi-Mam kompressen ondersteunen bij gevoeligheid of de beschadigde tepel. Het kompres bevat een bio-actieve gel die de pijn verzacht en het herstel van de tepel versneld. Het kompres werkt tevens verkoelend en kan tussen de voedingssessies door op de tepel worden gedragen. De kompressen zijn 24 uur houdbaar. Een doos bevat 12 kompressen.

Lanoline tepelzalf

8,95
 • Tepelzalf met lanoline is een fijn hulpmiddel voor pijnlijke en gevoelige tepels tijdens het geven van borstvoeding. De lanoline beschermt, verzorgt en voorkomt irritatie. De Lanoline is veilig voor moeder en kind en hoeft niet worden afgeveegd bij het geven van borstvoeding.

Tepelhoedje

10,00
 • In sommige situaties kan een tepelhoedje uitkomst bieden, zoals wanneer de moeder vlakke tepels heeft of als het kindje te vroeg is geboren. Een tepelhoedje zorgt er dan voor dat het kindje beter kan aan happen aan de borst. De tepelhoedjes zijn er in Maat S, M en L. De verpakking bevat 2 tepelhoedjes en een bewaar-bakje. De verloskundige kan inschatten welke maat het meest geschikt is.