Anticonceptie

Anticonceptie is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je denkt aan de verloskundige of aan zwanger zijn.

Toch kan het belangrijk zijn om na te denken welke soort anticonceptie je zou willen gebruiken als de baby geboren is. Wij adviseren om 9 tot 12 maanden te wachten met een eventuele volgende zwangerschap, zodat je lichaam en je geest goed de tijd hebben om te herstellen van de zwangerschap en bevalling.
Ondanks dat er soms nog geen menstruatie is opgetreden, ben je na de bevalling wel meteen weer vruchtbaar. Denk daarom goed na over de anticonceptie die je wilt gebruiken! 

Als je geen borstvoeding geeft kun je kiezen voor alle vormen van anticonceptie: condooms, een spiraal (mirena en koper), de combinatiepil, de Nuvaring, de Implanon, de prikpil etc. 

Bij het geven van borstvoeding kun je niet elke methode van anticonceptie gebruiken. De volgende middelen kunnen veilig gebruikt worden:  condooms, een spiraal (mirena en koper), een implanon en de minipil. 

Wij hebben alle kennis in huis om betrouwbare informatie te kunnen geven over anticonceptie en kunnen je begeleiden in de keuze voor de geschikte anticonceptie voor jou. 

Meer informatie vind je op: