| 24/7 bereikbaar op : 0320-343330 | Kolkweg 20-24, 8243 PN Lelystad | 

dames

Praktijk

Ons vaste team bestaat uit 4 verloskundigen, Nen, Jeanette, Rebecca en Anneke. We werken in twee duo's: duo Maan (Nen en Jeanette) en duo Zon (Rebecca en Anneke).

Jouw duo & zwangerschap

Tijdens de zwangerschap zie je voornamelijk jouw vaste twee verloskundigen. In ieder duo begeleiden wij elke maand ongveer 10-15 zwangeren. Dit is de helft van de norm in Nederland. Door deze unieke manier van werken leren wij iedere zwangeren beter kennen. Wij zijn er van overtuigd dat dit leidt tot betere en vertrouwdere zorg. Om deze manier van werken te kunnen waarborgen, nemen wij elke maand niet meer dan dertig zwangeren onder zorg.

Wil je graag dat wij je zwangerschap begeleiden? Je bent van harte welkom! Schrijf je in via het inschrijfformulier of bel ons op het telefonisch spreekuur. Als je al eens eerder bij ons onder zorg bent geweest, bijvoorbeeld voor de hele zwangerschap maar ook voor een miskraam of kraambed, ben je altijd welkom bij ons, ongeacht het aantal inschrijvingen.

Om deze manier van werken in de praktijk te kunnen realiseren doen wij soms korte stukjes spreekuur in onze dienst. Het voordeel hiervan is dat onze spreekuren heel flexibel in te plannen zijn. Wel is het zo dat het een enkele keer kan voorkomen dat wij je afspraak moeten verzetten om een bevalling te kunnnen begeleiden. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen waar mogelijk één van haar vaste verloskundigen tijdens haar bevalling ziet en geven bevallingen altijd prioriteit. Uit ervaring weten wij dat dit in totaal minder dan 5x per jaar voorkomt.

In de weekenden en tijdens vakanties kan het voorkomen dat je de verloskundigen van het andere duo tegen komt. Als je het fijn vindt kun je daarom de verloskundigen van het andere duo ook leren kennen. Ook de verloskundige van het andere duo zijn altijd op de hoogte van jouw dossier.

Tijdens vakantieperiodes en studie/verlofdagen wordt het team soms versterkt door één vaste waarnemend verloskundige.
We zorgen ervoor dat iedereen haar kan leren kennen.

Voor ons staan persoonlijke aandacht, kleinschaligheid en kwaliteit van zorg voorop. Samen zorgen we ervoor dat deze zeer bijzondere periode een onvergetelijke ervaring voor jullie wordt. Tijdens de controles nemen we ruim de tijd en ook jullie eventueel aanwezige kinderen of nieuwsgierige aanstaande grootouders zijn van harte welkom.

wachtruimte3

 

 

 

 

 

 

 

 

Jouw duo & de bevalling

We streven ernaar om er zoveel mogelijk voor te zorgen dat je één van je vaste verloskundigen ziet tijdens de bevalling. Alleen in het weekend en op feestdagen kunnen wij dit niet garanderen. We komen altijd eerst bij je thuis om te zien of de bevalling begonnen is. We begeleiden je bevalling waar jij je het meest prettig voelt. Dit kan zijn thuis, poliklinisch of in het geboortehuis in Harderwijk.
Helaas is er sinds oktober 2018 geen ziekenhuis meer in Lelystad. Daarom zijn wij soms voor langere tijd de stad uit. Ook hierbij komt het werken in duo's goed van pas. Als jouw vaste verloskundige de stad uit is, kan er altijd een verloskundige van het andere duo bij je langs komen mocht dit nodig zijn. Zo blijft de zorg voor iedereen dichtbij, snel en goed toegankelijk.

Jouw duo & het kraambed

Zodra je thuis bent na de bevalling komen jouw vaste verloskundigen bij je thuis langs voor de kraamvisites. Het is fijn om samen te kunnen spreken over alle veranderingen die het nieuwe ouderschap met zich meebrengen en hoe je terugkijkt op je zwangerschap en bevalling. Juist omdat we elkaar dan al een maand of 9 kennen, is het fijn om elkaar ook de kraamperiode te kunnen zien en spreken.
Ook kijken we of je goed herstelt en of de baby zich goed aanpast aan het leven buiten de buik. Waar nodig hebben we korte lijntjes met lactatiekundige Everien Vogel en de jeugdgezondheidszorg.

 

Samen zorgen we dat jullie weg naar een nieuw kindje tot een positieve en liefdevolle ervaring wordt!

 

Verloskundigen

verloskundigen

 Nen , Jeanette, Rebecca en Anneke