| 24/7 bereikbaar op : 0320-343330 | Kolkweg 20-24, 8243 PN Lelystad | 

Plaats van bevallen

Het moment is aangebroken dat je gaat bevallen. Spannend, maar ook heel leuk. De bevalling mag beginnen in de periode tussen de 37 en 42 weken. Indien je zwangerschap goed verloopt en er geen medische noodzaak bestaat om in het ziekenhuis te moeten bevallen, dan kan je zelf beslissen of je thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen. Kies voor die plek waar jij en je partner je het prettigst bij voelen. Deze beslissing staat niet vast, je kunt er altijd op terugkomen.

Tijdens een thuisbevalling kan je je eigen sfeer creeeren. Wij zullen je samen met een kraamverzorgster begeleiden tijdens het hele proces. Een thuisbevalling is alleen in jouw voordeel als je er zelf ook achter staat. Een bevalling verloopt vlotter als je in een omgeving bent waar je je veilig en vertrouwd voelt. Voor de een is dat thuis, voor de ander is dat in het ziekenhuis.

Bevallen in het ziekenhuis is poliklinisch en betekent dat je enkele uren na de bevalling of de volgende ochtend weer naar huis gaat. Tijdens de bevalling zullen wij je bijstaan met een verpleegkundige of kraamverzorgsters  van het Flevoziekenhuis of St. Jansdal

Indien er een complicatie ontstaat tijdens de bevalling, wordt de bevalling overgenomen door de gynaecoloog en een gespecialiseerde verloskundige. Jij hoeft niet meer verplaatst te worden en blijft in dezelfde kamer.

Mochten er tijdens de bevalling complicaties zijn of dreigen te ontstaan, dan wordt je overgedragen aan de gynaecoloog en beval je altijd in het ziekenhuis.